Daarom Muziek!

Daarom Muziek! biedt de muziekleraar en zijn leerlingen een flexibel in te zetten methode met een stevige inhoud. Speerpunten zijn het plezier in muziek maken (zingen en spelen), het leren luisteren naar muziek, de basis van muziektheorie en instrumentenleer. Bij ieder hoofdstuk in het tekstboek en het werkboek  is een filmpje beschikbaar van een professionele musicus die iets over zijn instrument vertelt.

Het eerste deel van Daarom Muziek! is opgebouwd rondom de vraag ‘Waarom muziek?’ De antwoorden zijn divers: om een hobby te hebben, om feest te vieren, om te geloven enzovoorts. Het tweede deel behandelt in ieder hoofdstuk een deel van de muziekwereld: Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en zo verder.

Aanvullend op de hoofdstukken met een doorgaande leerlijn is er materiaal rondom een aantal feestdagen ontwikkeld. In deel 1 is dit als module opgenomen achter in het boek, bij deel 2 wordt het materiaal digitaal aangeboden. Hiermee is een interactieve invulling met een groot scala aan mogelijkheden beschikbaar.
Bekijk meer...

Digitale module

De Daarom Muziek!-applicatie biedt downloads bij de gehele methode (muziekfragmenten, filmpjes, kijkwijzers, partituren, handleidingen, toetsen) en een digitale module die aansluit bij deel 2. In de digitale module worden feestdagen in verschillende landen op een muzikale manier bekeken. De opdrachten zijn volledig digitaal en daardoor verrassend veelzijdig. Leerlingen en docenten krijgen door middel van rapportages van gemaakte opdrachten inzage in hun scores en voortgang.
Bekijk meer...

Nieuws

  • Geen nieuws