De methode

Daarom Muziek! biedt de muziekleraar en zijn leerlingen een flexibel in te zetten methode met een stevige inhoud. Speerpunten zijn het plezier in muziek maken (zingen en spelen), het leren luisteren naar muziek (bij het vwo-deel gekoppeld aan muziekgeschiedenis), de basis van muziektheorie en instrumentenleer. Bij ieder hoofdstuk in het tekstboek en het werkboek  is een filmpje beschikbaar van een professionele musicus die iets over zijn instrument vertelt.

Het eerste deel van Daarom Muziek! is opgebouwd rondom de vraag ‘Waarom muziek?’ De antwoorden zijn divers: om een hobby te hebben, om feest te vieren, om te geloven enzovoorts. Het tweede deel behandelt in ieder hoofdstuk een deel van de muziekwereld: Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en zo verder.

Aanvullend op de hoofdstukken met een doorgaande leerlijn is er materiaal rondom een aantal feestdagen ontwikkeld. In deel 1 is dit als module opgenomen achter in het boek, bij deel 2 wordt het materiaal digitaal aangeboden. Hiermee is een interactieve invulling met een groot scala aan mogelijkheden beschikbaar.